Horses

Breeders Trophy 2018!

3st ELiTH-hästar kvalade och kom till start i årets Swede Horse Breeders Trophy och samtliga är med till söndagens slutfinaler!

Curious Boris ELiTH (Corporal VDL – Irco Mena) är klar för 6-åringarnas hoppfinal och de två halvsystrarna Diarado’s Rose ELiTH (Diarado – Cardento) och Diamond Dreams ELiTH (fölsto, Diamant de Revel – Cardento) är båda klara för 5-åringarnas hoppfinal där de ska testridas av OS-/VM-/EM-guldmedaljören Jeroen Dubbeldam.

Att de båda halvsystrarnas mor Carisma (Cardento – Irco Mena), tillsammans med övriga nyblivna elitston, dessutom kommer uppmärksammas av SWB i pausen innan 5-åringarnas slutfinal drar igång gör ju definitivt inte dagen sämre. Carisma är nu vår andra generation egenuppfödda elitsto.

Oavsett hur söndagens utgång blir, så skulle vi nog inte kunna vara mer nöjda och glada över dessa uppfödningar. Stort tack till Magnus & Kate Jacobson, Västerstad Stable, för fantastisk matchning av Boris och Rose och ett stort grattis och tack även till Diamond Dreams ELiTHs ryttare/ägare Sara Nilsson!

Och för er som letar lovande unga hopphästar, vi har flera yngre halvsyskon till ovan nämnda till salu. Alla med ett mycket välmeriterat och förärvningssäkert möderne.

Foto från Breeders: Roland Thunholm